מרכיבים תאילנדים לסתיו
המטבח התאילנדי ידוע בשימוש שלו בעשבי תיבול טריים ותבלינים. בסתיו, ישנם כמה מרכיבים הבולטים כטעימים במיוחד. עלי לימון, גלנגל, וכפיר ליים הם חלק מהטעמים הפופולריים ביותר בבישול התאילנדי. מרכיבים אלו מספקים תערובת ייחודית של מתיקות ואדמתיות שמתחברים בצורה מושלמת עם טעמי סתיו אחרים כמו דלעת ובטטה.
מנות תאילנדיות רבות כוללות גם חלב קוקוס, המוסיף מרקם קרמי למרקים, קארי ומוקפצים. בנוסף, צ'ילי משמש לעתים קרובות באוכל תאילנדי, ומספק בעיטה נעימה של חום כדי לאזן את המתיקות ממרכיבים אחרים.
מנות תאילנדיות פופולריות לסתיו
אחת המנות התאילנדיות הפופולריות ביותר לסתיו היא Pad See Ew. מנה זו כוללת אטריות אורז שטוחות המבושלות בתערובת טעימה של רוטב סויה מתוק, שום וברוקולי סיני. זה מוגש בדרך כלל עם עוף או בקר, אבל אתה יכול גם להפוך אותו ידידותי לצמחוני על ידי החלפת הבשר בטופו. לאפשרות חריפה יותר, נסה להכין קארי ירוק. המנה הקלאסית הזו מורכבת מירקות מבושלים במשחת קארי שמנת על בסיס חלב קוקוס ומוגשת על אורז יסמין מאודה.
אם אתם מחפשים משהו קליל אך משביע, נסו את טום חאה גאי, מרק העשוי עוף, חלב קוקוס, פלפל צ'ילי ופטריות. לסיום, אם אתם חובבי מנות פירות ים, נסו את Pla Rad Prig – פילה דג מטוגן בשמן עמוק המוגש עם רוטב צ'ילי חריף ועשבי תיבול טריים.